İçeriğe geç Altbilgiye atla

İç Anadolu Kariyer Fuarı 16-17 Mart’ta !

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nin paydaşlarından olduğu, Erciyes Üniversitesi ev sahipliğinde Kayseri’de gerçekleştirilecek olan İKAF’22 Kariyer Fuarı için Yetenek Kapısı üzerinden kayıtlar devam ediyor.

İç Anadolu Bölgesi’ndeki 13 farklı üniversitenin öğrencilerinin/mezunlarının katılımına açık olacak bu organizasyonda; staj imkânı arayan ara sınıf öğrencileri ile iş fırsatı yakalamak isteyen ön lisans, lisans, lisansüstü öğrencileri ve mezunlar farklı sektörlerden işletmelerle bir araya gelerek kariyerlerini geliştirme imkânı elde edeceklerdir.

Alanında uzman kişiler tarafından verilen cv hazırlama ve mülakat teknikleri gibi eğitimlerle öğrenciler iş ve staj başvuru süreçleri hakkında interaktif bir şekilde bilgi edineceklerdir.

Katılımcı firma ve kurumlara Kayseri Erciyes Kültür Merkezi (EKM) 2 gün boyu stant açarak İç Anadolu Bölgesi’ndeki 13 Üniversitenin farklı bölümlerinden katılım gösterecek öğrencilere ve mezunlara kendilerini tanıtma olanağı verilecektir.

Firma ve kurumlara stantlarında iş ve staj için CV kabullerinin yapılması sağlanacaktır.

Mezun ve son sınıf öğrencilerimizle mülakat yapmak isteyen kurum ve şirketlere mülakat odası tahsis edilecektir.

Sponsor olan firma ve kurumlara söyleşi, atölye, örnek olay ve eğitim gibi çalışmalar yapabilecekleri salonlar tahsis edilecektir.

Öğrenciler stant ziyaretleri ile sektöründe ve bölgesinde söz sahibi firmalarla birebir tanışabileceklerdir.
Firmaların insan kaynakları yetkilileri ile istihdam fırsatları, işe alım politikaları, kariyer gelişimi imkanları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alabilecekler.
Kişisel ve mesleki gelişim etkinlikleriyle güncel kariyer öğretilerinden interaktif bir şekilde faydalanıp farkındalık seviyelerini artırma fırsatı yakalayacaklar.

Düzenlenecek olan atölye çalışmalarıyla birlikte öğrenciler alanında uzman kişilerle birebir görüşme ve çalışma fırsatı yakalayacaklardır. Öğrenciler derslerde teorik olarak öğrendikleri konuların iş hayatındaki uygulamalarına tanıklık edeceklerdir.

Alanında uzman kişiler deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilere kariyerlerini şekillendirmeleri konusunda yol göstereceklerdir.

İkaf’22 Web Sitesi: https://ikaf.erciyes.edu.tr/